BiH
0

Hrvatski član Predsjedništva Ivo Miro Jović položio zakletvu

NINA
Hrvatski član Predsjedništva Ivo Miro Jović položio je zakletvu na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH.

Iako su imali puno zaostalih neriješenih pitanja, članovi Predsjedništva BiH ni danas nisu raspravljali o rezultatima mjera koje je poduzelo Ministarstvo odbrane BiH vezano za događaje na Manjači i u Bileći. ''Nismo se u potpunosti mogli usuglasiti s tekstom zaključaka, pa je dogovoreno da to pripremimo za iduću sjednicu'', kazao je član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić na konferenciji za novinare, ne želeći govoriti o detaljima tih zaključaka.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je usvojilo izvještaj Centralne banke BiH, a prema Tihićevim riječima, iz izvještaja se vidi da je ostvarena dobit više od 30 miliona KM.

Osim toga, Predsjedništvo BiH je razmatralo i akt koji je dobilo od Ministarstva vanjskih poslova u vezi s imenovanjima ambasadora.

Na novinarski pitanje je li Predsjedništvo BiH razmatralo izjave Dragomira Andana, Tihić je kazao da to nije u njihovoj nadležnosti, ali da on lično smatra da taj čovjek mora napustiti funkciju jer daje izjave koje su politički obojene i neprofesionalne.