Vatra ugrožava kuće
1.6k

Hrvatska poslala BiH dva kanadera kao ispomoć pri gašenju požara kod Tomislavgrada

N. O.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dva kanadera iz sastava Protupožarnih snaga Republike Hrvatske upućena su danas u našu državu na gašenje požara na području kod Buškog Blata u blizini Tomislavgrada, uz granicu s Hrvatskom, saopćilo je Ministarstvo obrane te države.

Kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRT) upućeni su na požarište na području Tomislavgrada zbog ugrožavanja kuća i imovine na tom području.

Pomoć je upućena temeljem naredbe ministra odbrane o upotrebi Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u BiH, nastavno na razgovor s predsjednikom vlade Andrejem Plenkovićem, kazali su iz Ministarstva obrane RH (MORH), prenosi Index.hr.

"Uputili smo dva kanadera u BiH kako bismo pomogli našim prijateljima i susjedima koji se bore s požarima već nekoliko dana. Vjerujem da će naši protupožarni avioni pomoći da se zaštite kuće i imovina stanovnika tog područja. Hrvatska je sretna jer ima vrhunske pilote koji pomažu kad je to najpotrebnije", poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Po završetku današnjeg angažmana u BiH avioni HRZ-a vratit će se u matičnu bazu u vojarnu Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku.