|

Hrvatska obavijestila Ministarstvo pravde: Mladen Džidić ne može biti izručen BiH

Hrvatska obavijestila Ministarstvo pravde: Mladen Džidić ne može biti izručen BiH
23
Piše: A. D.
17.6.2019. u 11:49
177
komentara
23

dijeljenja
Hrvatska obavijestila Ministarstvo pravde: Mladen Džidić ne može biti izručen BiH Mladen Džidić
Nadležna tijela Hrvatske obavijestila su Ministarstvo pravde BiH putem Interpola Zagreb da Mladen Džidić, osuđeni ubica i bjegunac iz KPZ-a Mostar, ne može biti izručen BiH, potvrđeno je za Klix.ba.
"Nadležna tijela Republike Hrvatske obavijestila su Ministarstvo pravde BiH da je navedena osoba državljanin Republike Hrvatske i da, u skladu s Ustavom Hrvatske, on ne može biti izručen drugoj državi", rečeno je za Klix.ba u Ministarstvu pravde BiH.

Dodali su da su o eventualnom iniciranju ustupanja izvršenja kazne zatvora Hrvatskoj obavijestili KPZ Mostar koji je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice.Podsjetimo, Džidić je uhapšen prije nekoliko dana u Zagrebu u jednom stanu gdje je bio pronašao utočište. Naime, on se nakon redovnog dopusta od 11. januara nije vratio u Kazneno-popravni zavod Mostar.

Džidić se s redovnog dopusta trebao vratiti 11. januara u 13 sati, no odlučio je da pobjegne. Za to vrijeme mu se gubio svaki trag.

Inače, u raspisanoj potjernici je navedeno da je Džidić rođen 1974. godine u Wuppertalu u Njemačkoj te da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, Njemačke i Hrvatske.

Džidić je osuđen na 17-godišnju kaznu zatvora zbog ubistva Branislava Obradovića, a prije sedam godina je u Mostar prebačen iz KPZ-a Zenica.
Prijavi grešku


Komentari (177)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...