{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska delegacija u Sarajevu će govoriti o iskustvima približavanja EU

F
12.4.2006. u 14:15
0
0
Hrvatska delegacija u Sarajevu će govoriti o iskustvima približavanja EU
0
Hrvatska delegacija u Sarajevu će govoriti o iskustvima približavanja EU
Delegacija Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Hrvatske govoriće sutra u Sarajevu o svojim iskustvima u pregovorima za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i o njegovoj implementaciji.
Delegaciju Republike Hrvatske predvodi državna tajnica za evropske integracije Marija Pejčinović-Burić, a na skupu će govoriti i pomoćnica ministrice Tamara Obradović-Mazal, predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olga Spavec, član pregovaračke skupine RH za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji Siniša Petrović te savjetnik ministrice Dario Mihelin.

Prisutnima će se obratiti i direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić.

Ova vrsta saradnje i razmjene iskustava organizuje se na osnovu Protokola o saradnji u procesu evropskih integracija između Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Hrvatske i Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.

Skupu će prisustvovati i članovi pregovaračkog tima Bosne i Hercegovine, članovi pregovaračkih grupa, sekretari ministarstava te entitetski koordinatori za evropske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: