{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska delegacija u Sarajevu će govoriti o iskustvima približavanja EU

F
12.4.2006. u 14:15
0
0
Hrvatska delegacija u Sarajevu će govoriti o iskustvima približavanja EU
0
Hrvatska delegacija u Sarajevu će govoriti o iskustvima približavanja EU
Delegacija Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Hrvatske govoriće sutra u Sarajevu o svojim iskustvima u pregovorima za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i o njegovoj implementaciji.
Delegaciju Republike Hrvatske predvodi državna tajnica za evropske integracije Marija Pejčinović-Burić, a na skupu će govoriti i pomoćnica ministrice Tamara Obradović-Mazal, predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olga Spavec, član pregovaračke skupine RH za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji Siniša Petrović te savjetnik ministrice Dario Mihelin.

Prisutnima će se obratiti i direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić.

Ova vrsta saradnje i razmjene iskustava organizuje se na osnovu Protokola o saradnji u procesu evropskih integracija između Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Hrvatske i Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.

Skupu će prisustvovati i članovi pregovaračkog tima Bosne i Hercegovine, članovi pregovaračkih grupa, sekretari ministarstava te entitetski koordinatori za evropske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: