{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska će učiniti sve da hrvatski narod u BiH sačuva ravnopravnost

F
FENA
18.1.2009. u 14:00
0
59
Hrvatska će učiniti sve da hrvatski narod u BiH sačuva ravnopravnost
0
Hrvatska će učiniti sve da hrvatski narod u BiH sačuva ravnopravnost
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader kazao je da će hrvatska Vlada učiniti sve što može da hrvatski narod u BiH sačuva ravnopravnost s druga dva naroda jer nema BiH ako u njoj nema hrvatskog naroda.
Sanader je to kazao tijekom jučerašnje proslave 19. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Splitu gdje je istaknuo i doprinos Hrvata iz BiH u uspostavi neovisne i slobodne Hrvatske, javlja Hina.

Tom prigodom hrvatski premijer pozvao je Sloveniju da "suspendira blokadu Hrvatske" u pregovorima s Europskom unijom, ističući istodobno da granične teškoće sa Slovenijom ne mogu biti prepreka ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

"Pozivam Sloveniju da suspendira blokadu Hrvatske, a što se nas tiče, mi ćemo nastaviti raditi svoj posao", istaknuo je hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Ističući da je granični spor u Savudrijskoj vali bilateralno pitanje koje se ne može staviti kao prepreka Hrvatskoj za ulazak u Europsku uniju, Sanader je podsjetio da je s tim otvorenim (graničnim) pitanjem i Slovenija ušla u EU.

"Prema tome, ako nismo riješili granicu, a Slovenija je s neriješenom granicom ušla u Europsku uniju, onda to može i Hrvatska i ne treba to pitanje stavljati u europske pregovore jer to nije imala ni Slovenija", istaknuo je Sanader.

Istaknuo je da Hrvatska nema ništa protiv Slovenije te da su u bivšoj Jugoslaviji Hrvatska i Slovenija bile dvije najprijateljskije i najnaprednije republike te da tako treba i ostati.

"Siguran sam da između hrvatskoga i slovenskog naroda nema problema i da nas veže dobrosusjedstvo i prijateljstvo", rekao je Sanader, dodajući kako je znak tog prijateljstva i činjenica da mnogo Slovenaca dolazi na more u Hrvatsku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: