BiH
3

Hrle: Dodikovo pismo nije proslijeđeno preko Ambasade

FENA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nikakvo pismo entiteskog predsjednika nije zaprimljeno u Ambasadi, niti bi se takav akt uzeo u razmatranje. Bez obzira da li akt dolazi od entiteskih, kantonalnih, općinskih ili od vlasti Brčko Distrikta, dakle sa onog nivoa koji nije državni, uopće se ne razmatra, izjavio je ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Haris Hrle, koji nerezidentno pokriva Republiku Jemen.

Hrle je ovo izjavio odgovarajući na upit je li pismo s izrazima sućuti predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika jemenskom predsjedniku upućeno preko diplomatskog predstavništva BiH.

Kako je jučer saopšteno iz njegovog ureda, Dodik je uputio telegram sućuti predsjedniku Jemena Abedrabo Mansur Hadiju povodom terorističkog napada na džamije u jemenskoj prijestolnici Sani. Međutim, nije navedeno kako je telegram proslijeđen predsjedniku Jemena.

"Ambasada svoje aktivnosti i funkciju proslijeđivanja saučešća, čestitki ili bilo kakvih notifikacija poduzima isključivo na osnovu pismenih instrukcija Predsjedništva i Ministarstva vanjskih poslova BiH", kazao je Hrle za Fenu.