Cijene dočeka od 60 do 150 KM
2

Hoteli na planinama u BiH prebukirani za najluđu noć

Piše: A. Džaferović
Jahorina (Foto: Almir Panjeta/Arhiv/Klix.ba)
Jahorina (Foto: Almir Panjeta/Arhiv/Klix.ba)
Planine su tradicionalno jedna od najpoželjnijih destinacija za doček Nove godine. Bogat zabavni sadržaj, čist zrak i prirodni ambijent doprinose posebnoj atmosferi.

Stoga i ne čudi što su se brojni Bosanci i Hercegovci odlučili maknuti od gradske vreve i zaputiti se na neku od planinskih ljepotica. Iako su kapaciteti za novogodišnju noć skoro popunjeni, za one koji još uvijek nisu odlučili gdje će ući u novu 2013., mjesta se može naći.

Gosti hotela Maršal na Bjelašnici će Novu godinu proslaviti uz pjesmu Abida Sakalaša. Za 75 KM osigurana im je večera, muzika uživo i bogata novogodišnja tombola. U hotelu nam je rečeno da je veći dio mjesta popunjen.

U blizini Maršala je i hotel Han koji je svojim gostima za 100 KM pripremio gala večeru i muziku uživo. Iako je riječ o hotelu koji ne služi alkoholna pića, zadovoljni su interesom gostiju.

Jahorina je svake godine veoma popularna turistička destinacija koju pohodi veliki broj turista koji će Novu godinu proslaviti u hotelima i ugostiteljskim objektima. U najvećem jahorinskom hotelu Bistrica goste će zabavljati Show band Slatki Greh, a sve posjetioce očekuje bogat izbor hrane i pića, kao i novogodišnja tombola. Cijena za doček Nove godine je 60 KM, za djecu 30 KM. Kako su nam rekli u hotelu, mjesta još uvijek ima.

Hotel Termag zabavu za najluđu noć organizira na dvije lokacije, u novootvorenom hotelskom restoranu i restoranu Koliba. Prema riječima direktora hotela Dragana Jakića, u restoranu se očekuje oko 200 gostiju koje će zabavljati Tijana Kadović i Broadway bend. Za 150 KM posjetiteljima će biti poslužena svečana večera.

U Kolibi je cijena za večeru i muziku uživo od 60 do 130 KM u zavisnosti od mjesta. Skoro sve je popunjeno, a očekuje se 350 gostiju.

Luda zabava neće izostati ni na Vlašiću. Skoro svi kapaciteti su popunjeni, snijega za skijanje ima sasvim dovoljno tako da je nezaboravan provod zagarantiran.

Hotel Blanca je za novogodišnju noć pripremio doček u restoranu i ski-baru. U restoranu više nema mjesta, dok se u ski-baru još uvijek može rezervisati. Gosti će za večeru, muziku uživo i piće dobrodošlice platiti 70 KM.

Osim toga, na platou Babanovac ispred hotela bit će organiziran novogodišnji Open air party na kojem se očekuje 10.000 posjetitelja. Gosti će se u najveselijoj noći zabaviti uz dobar muzičko-zabavni program DJ Nazzifa i gostiju iznenađenja. Uz sjajnu muziku na centralnom platou, gostima će biti ponuđeni gurmanski specijaliteti ovoga kraja, roštilj te kuhano vino.

Slično je i u hotelu Pahuljica, mjesta u restoranu više nema, dok će u u ski-baru gosti za večeru i piće dobrodošlice morati izdvojiti 70 KM.

Svi koji dođu na skijalište Stožer Vrana na Kupresu uživat će u planinskom ambijentu, muzici uživo, vatrometu, bogatoj novogodišnjoj večeri i tomboli. Sve to goste očekuje u Kupreškoj kući gdje je cijena dočeka 100 KM.