Reakcija
38

Hoteli Ilidža: Poslujemo po svim zakonskim normama, uslovi za sjednicu su ispunjeni

Klix.ba
Uprava kompanije Hoteli Ilidža d.d. uputila je reakciju na tekst naslovljen "Ćudić prekrila naziv hotela u kojem se održava sjednica parlamenta", navodeći da je zastupnica Parlamenta FBiH Sabina Ćudić iznijela klevete i insinuacije o bespravnom poslovanju kompanije Hoteli Ilidža d.d.
U reakciji se također navodi da su iznesene klevete i insinuacije zastupnika Irfana Čengića o neuslovnosti Kongresnog centra Terme.

"Odgovorno tvrdimo da kompanija Hoteli Ilidža d.d. posluje po svim zakonskim normama BiH i FBiH te da plaća direktne i indirektne poreze, kao i sve druge zakonske obaveze redovno", navodi se u demantiju.

Navode kako se sve navedeno može provjeriti u nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine.

"Uslovi za učestvovanje na javnom pozivu su ispunjeni u konkretnom slučaju za održavanje redovne 17. sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH", stoji u demantiju.

Napominju kako je Kongresni centar Terme građen prema svim arhitektonskim standardima i da je kao takav ispunio sve uslove iz javnog poziva.

"Kongresni centar Terme je ispunio uslove tehničke specifikacije i druge propisane epidemiološke mjere propisane naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i preporuke za rad i održavanje sjednica parlamentarnih skupština u kontekstu Covida-19, Zavoda za javno zdravstvo FBiH", stoji u odgovoru.