{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hortikulturno uređenje i obnova igrališta

S
17.6.2009. u 14:36
0
1
Hortikulturno uređenje i obnova igrališta
0
Hortikulturno uređenje i obnova igrališta
Sporazum o sufinansiranju uređenja i održavanja dječijih igrališta, aleja i javnih zelenih površina na području Općine Novi Grad Sarajevo potpisali su načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić i direktor KJKP“Park“ Rešad Pašić.
U cilju ljepšeg izgleda naselja, obezbjeđenja prostora za igru djece i omladine Općina je izdvojila 300.000 KM, a isti iznos osigurat će KJKP „Park“. Zaposleni u preduzeću Park u okviru ugovora radi će na hortikulturnom uređenju aleja i javnih zelenih površina, sanaciji i rekonstrukciji dječijih i sportskih igrališta na području Općine Novi Grad Sarajevo.

"U toku je priprema liste prioriteta za sanaciju igrališta i hotrikulturno uređenje javnih zelenih površina“, rekao je načelnik Hadžić dodajući da građani treba da čuvaju javne zelene površine i igrališta, saopšteno je iz press ureda ove sarajevske općine.

Podsjećamo da Općina Novi Grad Sarajevo ima usvojen i lokalni akcioni plan koji pored navedenih aktivnosti nastavlja realizaciju kapitalnog projekta "Park šume Mojmilo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: