{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hortikulturno uređenje i obnova igrališta

S
17.6.2009. u 14:36
0
1
Hortikulturno uređenje i obnova igrališta
0
Hortikulturno uređenje i obnova igrališta
Sporazum o sufinansiranju uređenja i održavanja dječijih igrališta, aleja i javnih zelenih površina na području Općine Novi Grad Sarajevo potpisali su načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić i direktor KJKP“Park“ Rešad Pašić.
U cilju ljepšeg izgleda naselja, obezbjeđenja prostora za igru djece i omladine Općina je izdvojila 300.000 KM, a isti iznos osigurat će KJKP „Park“. Zaposleni u preduzeću Park u okviru ugovora radi će na hortikulturnom uređenju aleja i javnih zelenih površina, sanaciji i rekonstrukciji dječijih i sportskih igrališta na području Općine Novi Grad Sarajevo.

"U toku je priprema liste prioriteta za sanaciju igrališta i hotrikulturno uređenje javnih zelenih površina“, rekao je načelnik Hadžić dodajući da građani treba da čuvaju javne zelene površine i igrališta, saopšteno je iz press ureda ove sarajevske općine.

Podsjećamo da Općina Novi Grad Sarajevo ima usvojen i lokalni akcioni plan koji pored navedenih aktivnosti nastavlja realizaciju kapitalnog projekta "Park šume Mojmilo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: