Odgovor na špekulacije
435

Horde zla poručile: Ne idemo u Banju Luku na proteste, ograđujemo se od tih izmišljotina

Klix.ba
Horde zla
Horde zla
Nakon brojnih medijskih natpisa i špekulacija putem društvenih mreža povodom njihovog učešća na skupu "Pravda za Davida" u petak u Banjoj Luci, oglasila se i navijačka grupa Horde zla iz koje je poručeno da ne idu u Banju Luku i da nisu stranački opredijeljeni.

Nakon izjave ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da na skup dolaze navijačke grupe iz FBiH, srbijanski tabloid Alo objavio je da je riječ o Hordama zla iz Sarajeva te da u Banju Luku dolaze kako bi pravili nerede.

Horde zla danas su na svom Facebook profilu demantovale ove navode.

"Navijačka grupa Horde zla nije i nikada neće biti sredstvo za ostvarivanje nečijih ciljeva, pogotovo ne političkih. Notorna je laž da navijači Sarajeva idu u Banju Luku na proteste i da ruše bilo koga. Ovim putem poručujemo onima koji preko leđa Hordi zla žele prikupiti jeftine poene pred predstojeće izbore, da za tu rabotu moraju pokucati na neku drugu adresu. Dakle, ograđujemo se od svih izmišljotina koje su napisane i koje bespotrebno potpiruju mržnju i kaljaju ugled grupe koja egzistira 31 godinu. Narod ove države pozivamo da ne bude glup i ne nasjeda na ovakve besmislice, medije da se počnu baviti pametnijim stvarima od navijanja, a državne institucije i nadležne organe da se pozabave ubistvom Vedrana Puljića, za koje još uvijek niko nije odgovarao. Navijače ostavite na miru i ne petljajte nas u vašu mašinu za ispiranje mozgova", poručili su predstavnici Hordi zla.

Istakli su da je njihova politika Sarajevo, a njihova stranka Horde zla.

Podsjećamo, veliki skup "Pravda za Davida" zakazan je za 5. oktobar u Banjoj Luci.