{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hoće li Ranko Škrbić uskoro ostati bez ambasadorskog pasoša?

23.2.2015. u 12:46
3
32
Hoće li Ranko Škrbić uskoro ostati bez ambasadorskog pasoša?
3
Hoće li Ranko Škrbić uskoro ostati bez ambasadorskog pasoša?
Ranko Škrbić (Foto: Novosti.rs)
Nakon što je Srpska demokratska stranka prije godinu dana Republičkom tužilaštvu Srbije proslijedila dokumentaciju koja se tiče ugovora Fonda zdravstvenog osiguranja RS sa firmom Pharma trade s Maršalskih ostrva, koji je sklopljen na štetu RFZO Srbije, nekadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić uskoro bi mogao ostati bez ambasadorskog pasoša.
Vrijednost ovog ugovora je 10,9 miliona eura, a istragom treba utvrditi zbog čega je dug plaćen opremom koju nabavlja RS, zašto nije sprovedena tenderska procedura i zbog čega su u toku realizacije posla mijenjani uslovi ugovora na štetu RFZO Srbije.

Osnovni ugovor je podrazumijevao da "Pharma trade" snosi troškove carina, poreza i drugih dažbina vezanih za isporuku opreme, a aneksima je teret tih obaveza prebačen na Srbiju. Ovaj posao sklopljen je dok je Milorad Dodik bio predsjednik Vlade RS, a ministar zdravlja Ranko Škrbić, koji je sada ambasador BiH u Beogradu.

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović rekao je za Klix.ba da postoje ozbiljni zahtjevi članica Saveza za promjene, ali i javnosti, da se Škrbić opozove sa funkcije ambasadora BiH u Srbiji.

"Nije bilo zvaničnih razgovora o tome, ali je bilo veoma mnogo nezvaničnih sugestija i pitanja građana. To je, zapravo, najčešće postavljano pitanje najvećeg broja članova Saveza za promjene i vjerujem da će se o tome tek razgovarati. Mladen Ivanić neće sam donositi odluku o tome, već će razgovarati sa svima. Za Škrbića se vežu mnoge afere, a sama činjenica da ga nazivaju 'grobarom zdravstvenog sistema u RS' dovoljno govori. Mislim da ćemo već na prvom sljedećem sastanku Saveza za promjene razgovarati o tome, a onda ćemo našu odluku proslijediti Predsjedništvu BiH", rekao je Borenović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: