BiH
0

Hoće li biti produžen pritvor Kučeviću i Spahiću?

FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je produženje mjere pritvora za Tasima Kučevića i Envera Spahića, optužene da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

Kučević i Spahić nalaze se u pritvoru od 23. aprila u trajanju od jednog mjeseca i pritvor može trajati do 22. maja ili do nove odluke suda.

U saopćenju Kantonalnog tužilaštva navodi se da je 21. aprila u Sarajevu, u krugu Suda BiH, u prisustvu većeg broja okupljenih građana s obzirom na to da je bilo zakazano izricanje presude Apelacionog vijeća Suda BiH protiv Tasima Kučevića i drugih zbog krivičnog djela oganiziranog kriminala, neposredno pred ulazom u zgradu Suda Tasim Kučević, bez povoda i razloga, fizički nasrnuo na Safiju Mahmutović tako što ju je snažno otvorenim dlanom udario u predio lica, nakon čega je ona pala na tlo, a od udarca je pretrpjela laku tjelesnu povredu.

Kada je novinarka FTV-a Vildana Duran pokušala da pomogne povrijeđenoj ženi, prišao joj je Enver Spahić i odgurnuo je te držao naslonjenu na željeznoj ogradi u namjeri da je spriječi u daljnjem pružanju pomoći Safiji Mahmutović, čime su izazvali uznemirenje prisutnih i ugrozili građanski mir.