{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HNZ: BiH mora uspostavljati odnose s Kosovom

S
Sarajevo-x.com
19.2.2008. u 10:29
0
0
HNZ: BiH mora uspostavljati odnose s Kosovom
0
HNZ: BiH mora uspostavljati odnose s Kosovom
Hrvatska narodna zajednica s posebnom pažnjom gleda na razvoj odnosa između odnedavno nezavisnog Kosova i zemalja u regiji Jugoistične Europe.
"S obzirom na neriješena unutarnja pitanja u zemlji, HNZ podupire jednoglasno usvojen stav državnih tijela da se ne provodi odmah postupak formalnoga priznanja Kosova, ali to nikako ne smije biti razlog da Bosna i Hercegovina postane talac odnosa Srbije i njezinih simpatizera s jedne, i kosovskih vlasti s druge strane", saopćeno je iz Ureda za informisanje HNZ-a.

HNZ predlaže nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine da što prije počnu raditi na obnovi i uspostavi ekonomskih, kulturnih pa i političkih veza sa svim legalno izabranim institucijama stanovništva Kosova. Saradnja svih država i institucija na području Jugoistoka Europe od ključne je važnosti za stabilnost cijele evropske zajednice.

"U tom smislu, HNZ vjeruje da BiH s Kosovom, kao i sa svim drugim zemljama u regiji, mora imati dobrosusjedske odnose koji će se nastaviti snažnije razvijati kada cijelo područje jugoistočne Europe bude sastavni dio Evropske unije", saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: