{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HNZ: BiH mora uspostavljati odnose s Kosovom

S
19.2.2008. u 10:29
0
0
HNZ: BiH mora uspostavljati odnose s Kosovom
0
HNZ: BiH mora uspostavljati odnose s Kosovom
Hrvatska narodna zajednica s posebnom pažnjom gleda na razvoj odnosa između odnedavno nezavisnog Kosova i zemalja u regiji Jugoistične Europe.
"S obzirom na neriješena unutarnja pitanja u zemlji, HNZ podupire jednoglasno usvojen stav državnih tijela da se ne provodi odmah postupak formalnoga priznanja Kosova, ali to nikako ne smije biti razlog da Bosna i Hercegovina postane talac odnosa Srbije i njezinih simpatizera s jedne, i kosovskih vlasti s druge strane", saopćeno je iz Ureda za informisanje HNZ-a.

HNZ predlaže nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine da što prije počnu raditi na obnovi i uspostavi ekonomskih, kulturnih pa i političkih veza sa svim legalno izabranim institucijama stanovništva Kosova. Saradnja svih država i institucija na području Jugoistoka Europe od ključne je važnosti za stabilnost cijele evropske zajednice.

"U tom smislu, HNZ vjeruje da BiH s Kosovom, kao i sa svim drugim zemljama u regiji, mora imati dobrosusjedske odnose koji će se nastaviti snažnije razvijati kada cijelo područje jugoistočne Europe bude sastavni dio Evropske unije", saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: