Sve češća tema na stolu
26

HNS u Mostaru raspravlja o neprocesuiranju ratnih zločina nad Hrvatima u BiH

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH na čelu sa Draganom Čovićem na sjednici u Mostaru razmatra problematiku neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH te aktualnu političku situaciju u našoj zemlji.

Sjednica HNS-a se održati u prostorijama Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH, nakon što je održava proširena sjednica HDZ-a BiH na kojoj se također razrovalo o aktualnim političkim pitanjima u našoj zemlji.

Ova dva sastanka su bez sumnje svojevrsna priprema za sastanak lidera HDZ-a i HNS Dragana Čovića sa koalicionim partnerima na državnom nivou koji će se danas održati u Mostaru.

Koordinacijski sastanak koalicijskih partnera na nivou BiH, HDZ-a BiH, SNSD-a i stranaka Trojke koju čine SDP-a BiH, Naša stranka i Narod i pravda održat će se danas s početkom u 15 sati u zgradi centrale HDZ-a BiH u Mostaru.

Delegacije na sastanku će predvoditi stranački lideri Dragan Čović, Milorad Dodik i Nermin Nikšić, a nakon sastanka planirane su izjave za medije u 16:30 sati, kad će čelni ljudi političkih partija javnosti iznijeti rezultate tog sastanka.