{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


HNK nakon godinu dana dobiva Vladu, na čelu Nevenko Herceg

Piše: A. B./Klix.ba
23.9.2015. u 17:00
11
33
HNK nakon godinu dana dobiva Vladu, na čelu Nevenko Herceg
11
HNK nakon godinu dana dobiva Vladu, na čelu Nevenko Herceg
Foto: Klix.ba
Nakon 11 mjeseci Hercegovačko-neretvanski kanton dobio je novu Vladu koju čine SDA i HDZ BiH.
Vlada je potvrđena glasovima zastupnika SDA, HDZ-a BiH te Saveza za bolju budućnost (SBB), protiv su bili zastupnici SDP-a i Demokratske fronte, dok su suzdržani bila zastupnici HDZ-a 1990.

Novi predsjednik Vlade u naredne tri godine bit će, Nevenko Herceg. Na čelu Ministarstva prometa i veza bit će Stjepan Krasić, ministar unutarnjih poslova je Slađan Bevanda, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo, a novi ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite Goran Opsenica.

SDA je novi mandat povjerila samo jednom čovjeku- Suadu Hasandediću koji će obnašati dužnost ministra graditeljstva i prostornog uređenja. Pored njega SDA-ovi ministri su i Adnan Faladžić u ministarstvu finansija, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Ajdin Teletović, ministar prosvjete, obrazovanja, kulture i sporta Rašid Hadžović, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Suad Balić te srpski kadar ispred SDA Željko Laketić koji će biti na čelu Ministarstva privrede.

Vlada je potvrđena na vanrednoj sjednici Skupštine u srijedu u Mostaru, sa 21 glasom za, 4 protiv i 2 suzdržana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: