{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HKBiH oštro osudio napad na novinara Sanjina Bećiragića

F
8.11.2007. u 11:17
0
0
HKBiH oštro osudio napad na novinara Sanjina Bećiragića
0
HKBiH oštro osudio napad na novinara Sanjina Bećiragića
Helsinški komitet za ljudska prava u BiH (HK) najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Federalne televizije Sanjina Bećiragića kojeg je u obavljanju njegove profesionalne dužnosti povrijedio načelnik Odjela za osiguranje lica i objekata u federalnoj policiji Jozo Andžić.
U HK smatraju nedopustivim da se u ovoj zemlji danas dovodi u pitanje sloboda informiranja i pravo svih da budu objektivno i blagovremeno obaviješteni o svim relevantnim činjenicama vezanim za rad javnih ustanova i preduzeća.

Jedno od elementarnih ljudskih prava je sloboda izražavanja koja je ovim aktom ozbiljno dovedena u pitanje, ističe se u saopćenju ove organizacije.

Pozdravljaju adekvatnu i blagovremenu reakciju premijera Federacije BiH, ministra unutrašnjih poslova i Vlade te očekuju da će izvršti dato obećanje i primijeniti zakon, utvrditi činjenice i adekvatno sankcionirati počinioce ovog djela.

HK u BiH također podržava i ohrabruje novinare da se temeljito i istraživački bave krupnim problemima bolesnog bh. društva, te svojim profesionalizmom doprinesu izlasku zemlje iz nimalo zavidne situacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: