|

HKBiH oštro osudio napad na novinara Sanjina Bećiragića

HKBiH oštro osudio napad na novinara Sanjina Bećiragića
0
F
FENA
8.11.2007. u 11:17
0
komentara
0

dijeljenja
HKBiH oštro osudio napad na novinara Sanjina Bećiragića
Helsinški komitet za ljudska prava u BiH (HK) najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Federalne televizije Sanjina Bećiragića kojeg je u obavljanju njegove profesionalne dužnosti povrijedio načelnik Odjela za osiguranje lica i objekata u federalnoj policiji Jozo Andžić.
U HK smatraju nedopustivim da se u ovoj zemlji danas dovodi u pitanje sloboda informiranja i pravo svih da budu objektivno i blagovremeno obaviješteni o svim relevantnim činjenicama vezanim za rad javnih ustanova i preduzeća.

Jedno od elementarnih ljudskih prava je sloboda izražavanja koja je ovim aktom ozbiljno dovedena u pitanje, ističe se u saopćenju ove organizacije.

Pozdravljaju adekvatnu i blagovremenu reakciju premijera Federacije BiH, ministra unutrašnjih poslova i Vlade te očekuju da će izvršti dato obećanje i primijeniti zakon, utvrditi činjenice i adekvatno sankcionirati počinioce ovog djela.

HK u BiH također podržava i ohrabruje novinare da se temeljito i istraživački bave krupnim problemima bolesnog bh. društva, te svojim profesionalizmom doprinesu izlasku zemlje iz nimalo zavidne situacije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.