Ponos grada
446

Hitna pomoć vješto reagirala: Spašen život navijaču Sarajeva na Koševu

E. M.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Brzom intervencijom Službe Hitne pomoći Kantona Sarajevo večeras je navijaču FK Sarajeva spašen život, a riječi hvale ne prestaju pristizati na spasilački tim koji se nalazio na Koševu.

Na stadionu Asim Ferhatović Hase večeras se igrala posljednja utakmica 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Radnika, a neposredno prije početka utakmice na zapadnoj tribini stadiona pozlilo je jednom od navijača domaćeg tima.


U tom momentu pribrani, prisutni su odmah pozvali Hitnu pomoć KS koja se nalazila na stadionu, a brzom intervencijom navijač je bez svijesti i bilo kojih znakova života podvrgnut mjerama reanimacije.

Nakon upotrebe elektro šoka navijač je počeo davati znakove života, a odmah je i prevezen na Kliniku urgentne medicine KCUS gdje je nastavljeno pružanje medicinske pomoći.

Navijači kao i sva javnost koja se upoznala s ovim događajem za medicinsku ekipu Hitne pomoći Kantona Sarajevo ima samo riječi hvale, a istakli su da se samo uz medicinsku opremu i pravovremenu reakciju spriječila tragedija.