Žalbe Uprave
0

FOTO / Hitna pomoć otežano stiže do Opće bolnice u Sarajevu

Piše: N. Jamaković
Iz Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu obratili su se našoj redakciji kazavši da vozilo Hitne pomoći ne može nesmetano prići ovoj ustanovi.
Kranjčevićeva ulica na dijelu kod Opće bolnice u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
Kranjčevićeva ulica na dijelu kod Opće bolnice u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
U bolnici kažu da oni u zimskom periodu plaćaju usluge manje grtalice privatnoj firmi, kako bi očistili krug bolnice. Međutim, Kranjčevićeva ulica koja vodi do bolnice je, kažu, u nadležnosti KJKP Rad, a još od subote se automobili u njoj teško mogu mimoići. Iz tih razloga je i vozilima Hitne pomoći otežan pristup bolnici.

Glasnogovornik Rada Ahmed Đipa za Sarajevo-x.com kaže da je svima jasno da je situacija vanredna i u kakvim uvjetima njihovi radnici rade.

Krug bolnice čisti privatna firma (Foto: Sarajevo-x.com)
Krug bolnice čisti privatna firma (Foto: Sarajevo-x.com)
"Ta je ulica očišćena i automobili mogu prolaziti. Zbog novih padavina u ulici opet ima nešto snijega i to ćemo riješiti ubrzo. Međutim, veliki je pritisak na nas da što prije očistimo i prilazne puteve gradskim naseljima, a istovremeno odvozimo snijeg iz nekoliko ulica, prvenstveno iz Bolničke, koja vodi ka bolnici Koševo. Također, naše su ekipe angažovane i na odvozu snijega iz ulica u samom centru grada. Dakle, posla imamo preko glave i nastojimo rješavati goruće stvari", rekao je Đipa.