VIDEO
/
Hillary Clinton pohvalila Odbojkaški klub invalida Fantomi

S
Sarajevo-x.com
20.12.2011. u 14:10
0
49
Hillary Clinton pohvalila Odbojkaški klub invalida Fantomi
0
Hillary Clinton pohvalila Odbojkaški klub invalida Fantomi Hillary Clinton (Foto: AFP)
Američka sekretarka Hillary Clinton je u jučerašnjem obraćanju naciji o stanju sigurnosti u ovoj zemlji pohvalila sarajevski Odbojkaški klub invalida Fantomi.
Hillary Clinton je OKI Fantome opisala kao pozitivan primjer integracije u društvu. Clintonova je kazala kako su Fantomi zaslužili sve pohvale u svojim nastojanjima da pomognu žrtvama mina, vraćajući im dostojanstvo koje zaslužuju.

"U Bosni i Hercegovini kroz podršku preko Međunarodnog fonda za deminiranje i pomoći žrtvama mina mi pomažemo preživjelima, žrtvama mina, da povrate svoje sposobnosti kretanja i dostojanstvo, uz obnavljanje povjerenja među etničkim grupama u ovoj regiji. Naprimjer, OKI Fantomi je klub sjedeće odbojke u Sarajevu čiji su članovi žrtve mina i amputirci. Oni su postali svjetski prvaci u sjedećoj odbojci. Takmiče se na turnirima širom svijeta i svojim primjerom nas podsjećju na to koliko je ljudski duh sposoban i snažan kada se suočava sa velikim izazovima", kazala je Clintonova u obraćanju američkoj naciji.Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: