{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hillary Clinton odlikovala Amelu Efendić

F
14.7.2011. u 19:06
0
4
Hillary Clinton odlikovala Amelu Efendić
0
Hillary Clinton odlikovala Amelu Efendić
Američka državna tajnica Hillary Clinton odlikovala je u Washingtonu Amelu Efendić, šeficu sarajevskog ureda Međunarodnog foruma solidarnosti - Emmaus nagradom "Herojsko djelo za okončanje modernog ropstva".
Ovo vrijedno priznanje je prvo priznanje takve vrste koje je ikada američka državna tajnica uručila za lični angažman nekoj bh. državljanki i rezultat je dugogodišnjeg rada Amele Efendić u oblasti sprečavanja i zaštite žrtava trgovine ljudima, saopćeno je iz Emmausa.

Za BiH, ovo još jedno zasluženo priznanje za angažman na sprečavanju trgovine ljudima, nakon što je BiH prošle godine svrstana u Grupu 1 izvještaja US State Departmenta o stanju trgovine ljudima u svijetu (US TIP Report).

Amela Efendić je angažirana na aktivnostima sprečavanja trgovine ljudima u BiH preko 10 godina, a kao šef sarajevskog ureda Udruženja Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus (MFS), Efendić rukovodi svim projektima sprečavanja trgovine ljudima i ilegalne migracije, kao i prevencije dječije pornografije i pedofilije koje ovo Udruženje realizira u BiH i regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: