{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice u Istočnoj Bosni

29.6.2015. u 12:57
5
15
Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice u Istočnoj Bosni
5
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa BBI bankom i partnerima: Klasom, EuroAsfaltom, Securitasom i BBI Real Estateom pokrenuo je humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava za hiljadu povratničkih porodica u Istočnoj Bosni.
Paketi su podjeljeni povratnicima u Foči, Rudom, Višegradu, Rogatici, Žepi, Vlasenici, Bratuncu, Srebrenici i Zvorniku.

Ukupna vrijednost donacije je 100.000 konvertibilnih maraka, a riječ je o paketima koji, između ostalog, sadrže 25 kilograma brašna, deset litara ulja, deset kilograma šećera, kilogram kafe i ostalih sličnih životnih namirnica i higijenskih sredstava.

"U toku mubarek mjeseca ramazana Islamska zajednica u suradnji sa bh. kompanijama pokazuje brigu za naše ljude koji su slabijeg imovnog stanja. Želimo olakšati post u mjesecu ramazana. Pripremili smo bogat paket koji je u vrijednosti od 120 do 130 KM. Ovim Islamska zajednica želi nastaviti saradnju sa našim kompanijama u zajedničkoj pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć", rekao je direktor Direkcije za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Razim Čolić.

BBI Banka je i ranije sarađivala na sličnim projektima, a učešće nije izostalo ni ove godine, međutim ovaj put riječ je o nešto većem projektu.

"BBI banka u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH i partnerskim kompanijama i ove godine organizuje podjelu hiljadu ramazanskih paketa. Nadamo se da će ova akcija u povratničke porodice unijeti malo topline i pozitivne atmosfere koju mi osjećamo. Hiljadu porodica će dobiti pakete koji sadrže artikle neophodne za život, kako prehrambene, tako i higijenske", istakla je Lejla Huskić iz BBI banke.

Hajrija Čosić, majka osmero djece, povratnica u Hranču (opština Bratunac) kaže da joj je "drago da povratnici nisu zaboravljeni tokom mjeseca ramazana".

"Imam šest sinova i dvije kćerke. Najmlađi sin ima 8 godina, a najstarija kćerka ima 25 godina i ona je udata i više nije u našem domaćinstvu. Paketi sa hranom dobro će nam doći, hvala svima koji su učestcvovali u ovoj akciji. Povratnici u Hranču žive od poljoprivrede i svaki dan je borba za opstanak", kaže Hajrija.

Mladići Mahir Ćivić (17) i Alija Hasanbegović (16) iz Zvornika pomagali su prilikom istovaranja i podjele paketa i kažu da im je drago da mogu pomoći koliko je u njihovoj moći. Nakon izbjegličkog života u Tuzli njihove porodice su se vratile u rodni Zvornik. Kažu kako je najljepše živjeti na svojoj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: