{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hiljade vrijednih volontera i ove godine u akciji "Let's do it-milion sadnica za 1 dan"

25.10.2014. u 15:02
36
2
Hiljade vrijednih volontera i ove godine u akciji "Let's do it-milion sadnica za 1 dan"
36
Na prostoru cijele Bosne i Hercegovine danas je realizirana volonterska akcija sadnje drveća, tj. pošumljavanja šumskog zemljišta ali i sadnje drveća u naseljima.
Nositelji projekta su UG „Ruke“ iz Sarajeva i "Mozaik prijateljstva" iz Banje Luke, dok je generalni sponzor projekta HT Eronet.

Ove je godine fokus akcije bio na sanaciji klizišta koja su nastala kao posljedica poplava koje su pogodile mnoga mjesta u BiH. Drveće svojim korijenim sistemom vezuje zemljište i sprečava eroziju tla, apsorbira vodu i usporava njezin pad niz obronke.

Ponovno su hiljade volontera prepoznali važnost ove akcije i svojim doprinosom uspjeli naš okoliš učiniti ljepšim i zdravijim.

Akcija se održala u 86 općina i to 63 općine iz Federacije BiH i 23 općine iz Republike Srpske.

Volonterska akcija „Let's do it-milion sadnica za 1 dan“ se održala po drugi put a inače je dio globalnog pokreta Let's Do It World. Bosna i Hercegovina je prva država koja je organizirala volontersku akciju sadnje drveća u jednom danu.

Jedino će u Tuzli, akcija biti realizirana 1.11.2014. godine.

Pored HT Eroneta koji je generalni sponzor cjelokupnog projekta od samog početka, broj onih koji podržavaju akciju raste, te je tako ove godine podrška stigla i od Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: