Odlična zabava
0

Hiljade Tuzlaka na Trgu slobode uz vatromet dočekalo Novu godinu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nekoliko hiljada građana Tuzle večeras je dočekalo novu, 2022. godinu na Trgu slobode u ovom gradu, gdje su imali priliku uživati u bogatom muzičkom programu. Za odličnu atmosferu pobrinuli su se članovi nekoliko bendova.

Na veliku radost mnogih, predstavnici Gradske turističke organizacije donijeli su odluku o organiziranju javnog dočeka Nove godine na otvorenom, shodno epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi u ovom gradu.

Da je ovakva odluka bila pun pogodak, potvrdili su brojni građani koji su najluđu noć odlučili provesti na centralnom gradskom trgu, gdje je atmosferu na samom početku zagrijavao bend Salt City.

Nakon dva sata odličnih ritmova, na binu su izašli članovi bihaćkog benda Retro, koji su svojim izvedbama atmosferu podigli na veći nivo.

Sat vremena prije ulaska u novo ljeto pred publikom su se pojavili članovi Vokalno instrumentalnog sastava Retro koji su sve prisutne zabavljali neprolaznim hitovima.

Tačno u ponoć, kada su se kazaljke poklopile, tuzlansko nebo je obojio i spektakularan desetominutni vatromet, a uz neizostavne zagrljaje najbližih Tuzlaci su međusobno jedni drugima čestitali novu, 2022. godinu.

Osim odlične koncernte zabave, prisutni su imali priliku uživati i u ukusnim delicijama i raznim vrstama pića u novogodišnjim kućicama koje su postavljene u centru grada.

Javni doček Nove godine u Tuzli prošao je bez incidenata, a shodno mjerama, građani su uz sebe morali imati neki od dokaza među kojima su potvrde o vakcinisanju, testiranu i prebolovanom covidu-19.

Cijeli događaj nadzirali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK i zaštitarskih agencija, kao i službenici hitne pomoći i vatrogasne službe.