Mali kreativci
2

Hiljade mostarskih osnovaca i njihovih roditelja posjetilo Zimski bazar

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Zimski bazar učenika dvanaest mostarskih osnovnih škola koji se danas održava u Centru za kulturu, privukao je veliku pažnju učenika i njihovih roditelja. Na bazaru su izloženi kreativni i likovni radovi učenika, kao i poslastice koje su napravili učenici i nastavnici u saradnji s roditeljima.

Bazar je nastao okupljanjem manifestacija koje su u ovo vrijeme godine zasebno organizirale mostarske osnovne škole, a otvorila ga je Senada Sadović, šefica Odjela društvenih djelatnosti u Gradu Mostaru.

"Čestitam učenicima, nastavnicima i roditeljama na organizaciji uz posebne želje da ova manifestacija postane tradicionalna i da se narednih godina družimo na ovakvom Zimskom bazaru. Sretna sam kad vidim ovako veliki broj učesnika i posjetitelja", kazala je Sadović.

Semir Šejtanić, koordinator projekta i direktor Osnovne škole Mujaga Komadina kazao nam je kako je ovo prvi put da se organizira Zimski bazar.

"Dvanaest osnovnih škola pokrenuli su ideju Zimskog bazara, sve povodom završetka prvog pologodišta. Na bazaru će naši sugrađani imati prilike da vide kreativne radove učenika, kao i različite vrste rukotvorina i poslastica koje su učenici napravili. Očekujemo da bazar posjeti nekoliko hiljada roditelja", kazao nam je Šejtanić.

Omar Šegetalo iz osnovne škole Mujaga Komadina ispričao je kako je presretan zvog održavanja Zimskog bazara te kako on prodaje dječije rukotvorine izrađene na likovnim i kreativnim sekcijama.

"Družim se s kolegicama i kolegama s drugih štandova, neke sam znao i od ranije, a neke sam tek upoznao. Ovo je zaista sjajno", kazao je Omar Šegetalo.

Bazar ostaje otvoren do 18 sati, a ulaz je besplatan.