U centru grada
141

Hiljade Banjalučana uz pjesmu i veselje dočekali pravoslavnu Novu godinu

S. G.
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier
Veliki broj građana Banja Luke okupilo se u petak navečer kod Hrama Hrista Spasitelja kako bi proslavili pravoslavnu Novu godinu.

Banjalučane je sinoć zabavlja pjevačica etno muzike Bilja Krstić i Branka Zečević iz Crne Gore, kojoj je ovo prvi nastup u gradu na Vrbasu.

Osim njih, prisutne su nastupom oduševili djevojčica sa Kosova Pavlina Radovanović, kao i mladi vokal Danilo Milosavljević.

"Dugi niz godina imamo divne odnose sa Banjom Lukom, zato mogu da kažem je Banja Luka naš drugi dom. Također moram da kažem da je banjalučka publika zaista fantastična i ljudi ovdje znaju pjesme koje izvodimo, zato me posebno raduje što večeras skupa dočekujemo pravoslavnu Novu godinu", izjavila je Bilja Krstić.

Prisutne je posebno oduševila djevojčica sa Kosova koja je pjevala tradicionalne srpske pjesme.

Ovo je Pavlini drugi nastup pred banjalučkom publikom nakon što je i prošle godine u ovom bh. gradu nastupila na dočeku pravoslavne Nove godine.

Istakla je kako joj je veoma drago što i ove godine pjeva na dočeku i nada se da ovo neće biti posljednji put da se druži da banjalučkom publikom, prenosi Srpskainfo.

U centru Banje Luke pored zastava RS-a i Srbije, mahalo se i zastavama Rusije.