{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Hilfswerk" pomaže u procesu povratka u BiH

F
20.5.2009. u 14:21
0
0
"Hilfswerk" pomaže u procesu povratka u BiH
0
"Hilfswerk" pomaže u procesu povratka u BiH
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice dobro sarađuje s asocijacijom "Hilfswerk" Austrija.
Na temelju odluka koje će u narednoj sedmici donijeti Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH, posebno planova koji će proisteći iz Revidirane strategije za provedbu Aneksa 7. Dejtonskog sporazuma, bit će moguće još snažnije zajednički djelovati na konkretnoj pomoći povratnicima u BiH - kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović danas u Sarajevu direktorici "Hilfswerka" Austrija Heidi Burkhart.

Halilović je naglasio da je "Hilfswerk" Austrija jedna od rijetkih međunarodnih asocijacija koja je još fokusirana na pomoć i podršku procesu povratka, a od 1996. implementirala je 62 miliona KM.

Burkhart je kazala da "Hilfswerk" u BiH realizira nekoliko projekata, od kojih su najvažniji rekonstrukcija 45 stambenih jedinica povratnika u istočnoj Bosni, projekt ispitivanja potreba socijalnog stanovanja u BiH i izgradnja objekata za raseljene osobe, socijalno ugrožene i žene žrtve rata te projekti psihosocijalne podrške povratnicima; obnove infrastrukture; zapošljavanja i izgradnje doma za djecu s posebnim potrebama u Tuzli, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: