Ogroman iznos
245

Hidroelektrana "Dabar" u Trebinju još ne postoji, ali uprava je potrošila na jelo i piće 29.000 KM

A. L.
Uprava preduzeća Hidroelektrana "Dabar" Trebinje još uvijek nema čime upravljati, jer hidroelektrana nije izgrađena, ali to nije spriječilo menadžment da u prošloj godini potroši gotovo 29.000 KM na čašćavanje po restoranima i hotelima.

Vršilac dužnosti direktora HE "Dabar" je Slaviša Stajić, dok su izvršni direktori Milenka Vujović, Dalibor Rajković i Danilo Ilić.

U ukupnom iznosu posebno dominira račun koji su napravili u restoranu "Milenijum" u Nevesinju gdje su u julu potrošili čak 17.500 KM.

Pozamašan račun su napravili i u IN hotelu u Beogradu gdje su za hotelske i ugostiteljske usluge dali 1.482 KM, piše Capital.

U restoranu "Ognjište" u Trebinju je uprava Hidrolektrane u dva navrata napravila račune od oko 700 KM, te jedan račun od gotovo 800 KM.

Često su odsjedali i u hotelu "Jelena" u Banjaluci, a najveći račun koji su tamo napravili je bio onaj od oko 550 maraka.

Nisu zaobišli ni Vinsku galeriju "Vukoje" gdje su napravili račune od 509 i 284 KM, dok su u Salonu za posebne prilike "Dijamant" u Bileći potrošili 441 KM.

Uprava "Dabra" voli odsjedati i u hotelu "Nevski garni" u Beogradu gdje je najveći račun koji su imali iznosio oko 410 KM.

U "Spa & hotel Studenac" u Trebinju su u dva navrata potrošili oko 370 i 250 KM, dok im je preduzeće "Eko invest" Trebinje ispostavilo račun od 376 KM.

Trošili su i u hotelu "Integra" u Banjaluci gdje su potrošili preko 1200 KM, a uprava ove hidroelektrane često je koristila i usluge smještaja "Dentina rooms" u Banjaluci gdje su u više navrata potrošili po 110 KM.

Važno je napomenuti da je izgradnja HE "Dabar" počela u junu prošle godine, a ovaj projekat vrijedan 222 miliona eura povjeren je kineskoj kompaniji "Gezuba grupa".

Rok za završetak radova je 46 mjeseci, što znači da bi radovi trebali biti završeni krajem 2027. godine.