Vojnici čistili tramvajske šine
0

Helikopterom OS BiH ugroženom stanovništvu dostavljena hrana

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici Oružanih snaga BiH su danas u jutarnjim satima izvršili letove helikopterom na relaciji Foča - Miljevina gdje su stanovništvu ugroženom sniježnim padavinama dostavljeni hrana i lijekovi.

Također, helikopter je angažiran i na relaciji Sarajevo - Konjic, gdje je osim hrane i lijekova, civilnim strukturama općine Konjic dostavljeno i gorivo za mašine koje čiste snijeg.

U popodnevnim satima izvršen je let helikopterom na relaciji Sarajevo - Kalinovik, kojom prilikom su četiri osobe prevezene za Kalinovik, a u povratku iz Kalinovika je evakuisano 16 osoba u Sarajevo.

Helikopter OS BiH danas je letio i na relaciji Sarajevo - Tjentište, te je ugroženom stanovništvu ovog područja dostavljena hrana, a prevezeno je i sedam osoba.

Također, odobren je let helikoptera za Nevesinje i Istočni Mostar, koji će na ovo područje dostaviti hranu i lijekove.

Inžinjerijske jedinice i mašine OS BiH su danas angažirane u Istočnom Sarajevu i na Palama, te u Sarajevu gdje ukupno pet mašina radi na čišćenju terena i odvoženju snijega.

Na čišćenju tramvajskih šina na relaciji Stup - Ilidža danas je radilo 370 pripadnika OS BiH.

Pripadnici OS BiH će i u narednom periodu nastaviti pomagati stanovništvu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.