"Nema starih grešaka"
38

Helez na čelu Kadrovske komisije SDP-a: Samozvani ili nezvani više neće moći mešetariti

A. D.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Potpredsjednik SDP-a Zukan Helez imenovan je jučer za predsjednika Kadrovske komisije SDP-a, a to je odlučio podijeliti i s javnosti.

"Razmišljao sam da li ovu, internu informaciju podijeliti javno, ali zarad transparentnosti i korektnosti prema članstvu to i činim. Kadrovska politika je majka svih politika, stoga ne postoji čovjek koji se time može bezgrešno baviti, ali uz sugestije članova i razmjenom informacija sa terena šanse za greške ćemo uveliko smanjiti", naveo je Helez.

Kaže da su mu kriteriji životopis, moralna načela, lojalnost, predanost radu i općem dobru, a ciljevi podmlađivanje SDP-a i kadrovsko osnaživanje Partije.

"Neću gledati u retrovizor, ali vam obećavam da stare greške nećemo opetovano ponavljati. Samo uz jak SDP nam se neće dešavati iščekivanja praznih najava o nekim septembarskim datumima, dizanje tenzija, talačke krize nad državom i potpisivanja (ne)sporazuma. Samo uz jak SDP, drugi samozvani ili nezvani neće moći mešetariti i praviti "svoje ljevice". Samo uz jak SDP možemo stvoriti atmosferu u kojoj ima dovoljno i mjesta za sve dobronamjerne ljude", kazao je Helez