Sprema se i tužba
164

Helez i Nešić "počastili" jedan drugog: Od "potezanje bijelog" do alkohola

D. Be.
Zukan Helez i Nenad Nešić (Foto: Klix.ba)
Zukan Helez i Nenad Nešić (Foto: Klix.ba)
Ministar odbrane Zukan Helez optužio je kolegu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića da koristi narkotike, a već jutros Nešić je najavio tužbu uz poruku da je Helezu "alkohol poremetio stanje uma".

"Što se tiče Nešića, njemu zavisi koliko potegne 'bijelog', tako reaguje. Meni treba logoped da radim s Nešićem, da razumijem šta on kaže. Ako pažljivo pratite, on ima problema", izjavio je Helez gostujući na Face televiziji.

Nije dugo trebalo da odgovori Nešić koji kaže da je "Zukanu alkohol pomutio stanje uma".

"Zukan Helez je bruka ne samo Savjeta ministara, ne samo stranaka 'trojke', nego čitave BiH. Alkohol mu je izgleda pomutio stanje uma. Jedino tako mogu objasniti oscilacije u njegovom ponašanju. Dok nama iz Republike Srpske, na sjednicama Savjeta ministara, redovno ponavlja da je velika šteta što Bošnjaci nemaju lidera poput Milorada Dodika kojem skida kapu i koji je lider regiona, pred kamerama bi se obračunavao sa Dodikom. Dok me pri susretima oslovljava 'Neške i brata', pred kamerama me optužuje da koristim narkotike.  Na sudu će imati priliku dokazati svoje tvrdnje", rekao je Nešić.

On je kazao da se u životu tri puta napio i da mu je to najveći poročni grijeh.

"Ali ni tada nisam tukao ljude na parkingu bolnice, niti u kafanama, a ni na stadionu kao što je to činio Helez. No, svakako, iskustvo pred sudovima dobro će mu doći u predstojećim procesima", dodao je Nešić uz poruku Helezu da ga ne "pokušava omekšati kao što je to radio ranije".