SDA
0

'Hećo treba podnijeti ostavku'

FENA
Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je danas da federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo treba da podnese ostavku jer, prema stavu ove stranke, on novonastalu situaciju prekida isporuke gasa Bosni i Hercegovini pokušava iskoristiti za lične interese.
  • Najnovije neistinite tvrdnje ministra Heće kojima nastoji beskrupulozno po ko zna koji put podvaliti javnosti, samo su puki pokušaji bježanja od odgovornosti.

U ovako složenoj i teškoj situaciji u kojoj se nalaze građani Hećo pokušava bezuspješno progurati svoj plan pljačkanja Bosne i Hercegovine.

Osim što za ovakvo stanje optužuje one koji su spriječili pljačku stoljeća, koju je, mora mu se priznati, odlično smislio, bilo bi mu bolje da građanima opravda dugogodišnje sjedenje u fotelji ministarstva koje je zaduženo za energetiku!

Umjesto što je trebao smisliti kako obezbijediti građanima alternativne energente, Hećo je uspio samo smisliti kako opljačkati svoj narod i državu.

Ovakvi propusti resornog ministra su apsolutno nedopustivi te njegova naredna obaveza bi trebala biti hitno podnošenje ostavke a ne iskorištavanje novonastale situacije u svoju korist i likujući dok se građani smrzavaju", navodi se u saopćenju SDA.