BiH
0

He is back – Schwarzenegger o Terminatoru 3

Klix.ba
On je izgovorio poznatu rečenicu <i>Ill be back</i>, pa možda i ima smisla da je jedino <b>Arnold Schwarzenegger</b> glavni dio originalnog <i>Terminator</i> teama koji se vraća u trećem dijelu. <i>Terminator 3: Rise Of The Machines</i> je nedavno završen sa Arniem u glavnoj ulozi, ali <b>Edwarda Furlonga</b>, <b>Linde Hamilton</b> i kreatora <b>Jamesa Camerona</b> nema nigdje. Umjesto njih, tu su <b>Nick Stahl</b>, <b>Claire Danes</b>, <i>Terminatrix</i> <b>Kristanna Loken</b> i režiser <b>Jonathan Mostow</b> (<i>U-571</i>).

"Terminatora je stvorio James Cameron, i sada bez njega, na početku sam imao osjećaj da nešto nedostaje.", priznao je našminkani Schwarzenegger na snimanju između dimova cigarete.

"Davno sam donio ulogu da ne budem umiješan.", rekao je Cameron nedavno. "Još u post-produkciji Titanica sam odlučio da ne želim biti dio toga. Međutim, Arnold me nastavio nagovarati, zato što smo prijatelji i zato što je on to zaista htio nastaviti. Na kraju sam mu rekao da je rođen za tu ulogu, da ja više nemam šta tu raditi i ako napišu dobar scenarij i ponude mu mnogo novca to ne bi trebao odbiti."

Navodno je Schwarzenegger za ovu ulogu primio 30 miliona dolara. A za režisera Mostowa iz njegovih usta ne izlaze loše riječi, nego same hvale za njegovu "totalnu kontrolu" i "vođstvo" na snimanju. Jednako je impresioniran Stahlom (In The Bedroom, koji je zamijenio Furlonga i Kristannom kojoj zaista nije potrebno mnogo da impresionira čovjeka poput Arniea.

"Ne radim puno sa Kristannom, sem onih dijelova kad ona pokušava uništiti mene, ili kad ja pokušavam uništiti nju. Znači jedino vrijeme kad smo zajedno je kad se bacamo sa zgrada, ili se pokušavamo međusobno uništiti helikopterima ili avionima. Čak ne progovaramo jedno s drugim. Ona želi eliminisati mene, ja želim eliminisati nju, tako da od početka postoji suparnički odnos.", kaže Arnold za Kristannu.

Ona, s druge strane, kaže sljedeće: "Postoji mnogo stvari koje nisu urađene prije. Moj lik je savršeniji model od onih koje su igrali Robert Patrick i Arnold, tako da postoji mnogo drugih načina pomoću kojih mogu dobiti ono što želim – uključujući i moju ženstvenost."

"Super je ponovo glumiti Terminatora", kaže Schwarzenegger. "Osjećam da radim nešto što ne zadovoljava samo mene, nego i fanove. U posljednjih 10 godina nisam dao nijedan intervju a da mi neko nije prišao i upitao kad ću uraditi sljedećeg Terminatora. To je prvo pitanje koje mi postavljaju."

Terminator 3: Rise Of The Machines u Americi izlazi 2. jula 2003. godine.

terminator 3 – official site