{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZBiH: Treba zaustaviti preglasavanje Hrvata u Parlamentu FBiH

F
24.4.2008. u 16:53
0
0
HDZBiH: Treba zaustaviti preglasavanje Hrvata u Parlamentu FBiH
0
HDZBiH: Treba zaustaviti preglasavanje Hrvata u Parlamentu FBiH
Srednjobosanski Županijski odbor HDZ-a BiH osuđuje nastavljanje trenda preglasavanja predstavnika Hrvata u Federalnoj vladi i u Zastupničkom domu te razvlašćivanje županija od strane Federacije BiH, stoji u priopćenju iz toga odora.
Time se jasno pokazuje namjera otvaranja procesa političke i financijske centralizacije Federacije BiH s krajnjim ciljem ukidanja županija i dekonstituiranja hrvatskog naroda kao najmalobrojnijeg u BiH i Federaciji BiH, tvrdi se u priopćenju.

"Za srednjobosanski Županijski odbor HDZ-a BiH nijeprihvatljiva kozmetička preinaka, što su premijer Nedžad Branković, a kasnije i Zastupnički dom, prihvatili te zahtjev ministra financija Vjekoslava Bevande da se sve usvojene zakonske izmjene, uključujući i one o preraspodjeli prihoda, primjenjuju samo do kraja ove godine. To je samo odgađanje procesa ustavnog razvlašćivanja i mi to smatramo svojevrsnom izdajom interesa hrvatskog naroda u Federaciji BiH i BiH", ističe se u priopćenju.

Srednjobosanski Županijski odbor HDZ-a BiH pokrenut će inicijativu sazivanja izvanredn sjednice Skupštine Srednjobosanske županije na temu razvlašćivanja županija od strane Federacije BiH, a na istu temu bit će sazvana i izvanredna sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: