{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZBiH: Lajčakov prijedlog reforme policije značajan je i realističan

F
31.8.2007. u 16:50
0
0
HDZBiH: Lajčakov prijedlog reforme policije značajan je i realističan
0
HDZBiH: Lajčakov prijedlog reforme policije značajan je i realističan
Iz stranke HDZBiH upućeno je saopćenje za javnost kao reakcija na prijedlog visokog predstavnika u BiH, Miroslava Lajčaka za reformu policije u našoj zemlji.
"Nacrt Protokola o ispunjavanju uvjeta za reformu policije koji su nužni za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je liderima političkih stranaka u BiH ponudio visoki predstavnik u BiH gosp. Miroslav Lajčak značajan je i realističan kompromis koji u najvećem dijelu uvažava primjedbe zainteresiranih strana i dobar je put ka deblokiranju procesa transformiranja policijskih snaga i ispunjavanja uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", stoji u saopćenju iz HDZ-a BiH.

Ponuđena rješenja zasigurno ne zadovoljavaju sve zahtjeve zainteresiranih strana, pa ni HDZ-a BiH, ali nude izlaz iz blokade i uz manje korekcije daju odgovor na zahtjeve svih zainteresiranih strana i ispunjavaju tri temeljna principa EU-a koja se tiču reforme policije u BiH.

Ponuđeni Nacrt omogućava i otvaranje novih strateških reformskih procesa u BiH, a prvenstveno otpočinjanje sveobuhvatne ustavne reforme u BiH. Stoga, HDZBiH pozdravlja napore visokog predstavnika i očekuje od svih sudionika ovog procesa ulaganje dodatnih napora kako bi BiH konačno dobila reformiranu policijsku strukturu te time ispunila i ključni preduvjet za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, stoji HDZ-ovu priopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: