Hitna sjednica HDZ-a
4

HDZ u ZDK imenovao povjerenika, Ivo Tadić kaže da stranački sukobi u Žepču traju 10 godina

E. M.
Dragan Čović (Foto: HDZ BiH)
Dragan Čović (Foto: HDZ BiH)
Hrvatska demokratska zajednica danas je održala treću hitnu sjednicu Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj su se analizirali procesi provedbe unutarstranačkih izbora u organizacijama HDZ-a BiH, a u Zeničko-dobojskom kantonu uvedeno je povjereništvo.

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva HDZ-a poništene su ranije odluke koje je donio Kantonalni odbor HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona te je imenovano povjereništvo, a za povjerenika je imenovan Mato Zovko koji će biti na toj funkciji do završetka izbornog procesa koji traje do 15. jula.

Donedavni predsjednik HDZ-a ZDK Ivo Tadić za Klix.ba je kazao da je zadovoljan odlukom Predsjedništva HDZ-a BiH.

"Nemam šta dodati. Ovi sukobi u Žepču unutar HDZ-a traju već deset godina i iskren da budem, tražio sam od predsjednika Dragana Čovića da imenuje povjerenika ili da raspusti Kantonalni odbor HDZ-a. To se danas napravilo i ja sam zadovoljan", kazao je Tadić ne želeći komentarisati dalje korake.

Na sjednici su komentirana izvještaji organizacija sa terena, a po završetku procesa, najavili su cjelovitu analizu unutarstranačkog izbornog procesa kako bi Predsjedništvo i Središnja tijela stranke usvojila izvještaje.

Predsjedništvo HDZ-a BiH još jednom je istaknulo kako svi odbori moraju završiti svoje izborne skupštine u zadanim rokovima, poštujući Odluke i smjernice Predsjedništva HDZ-a BiH.