BiH
138

HDZ u Neumu ostao bez općinskog vijeća, nezavisni i Demokratska fronta formirali većinu

Klix.ba
Živko Matuško (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Živko Matuško (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na posljednjem zasjedanju OV Neum održanom prije dva dana bilo je dosta burno. Naime, vladajući HDZ je predložio smjenu predsjednika Općinskog vijeća Vinka Sentića, što se na kraju nije dogodilo.

Dva dana ranije, 26. aprila prilikom zasjedanja Općinskog odbora HDZ Neum, predsjednik stranke i načelnik Živko Matuško, sjednicu je počeo smjenom Vinka Sentića sa svih stranačkih funkcija, što je većina i izglasala, a nakon toga i smjenu sa mjesta predsjednika Općinskog vijeća, odnosno većina u stranci mu je uskratila povjerenje.

Odbor HDZ-a Neum je na istoj sjednici izglasao i ime drugog kandidata koji je trebao zamjeniti Sentića.

Ljubav iz koristi, dvojca Matuško Sentić trajala je dok Sentić nije sastavio Dnevni red Općinskog vijeća bez Matuška, s tim da je uvrstio i tačku, odnosno "Prijedlog Zaključka o ukidanju ovlasti i prava načelniku općine i drugim pravnim osobama sa javnim ovlaštenjima“, (Dnevni red dostavljamo u prilogu; točka broj 13.) što Matuško nikako nije mogao prihvatiti, pa je bjesomučno tražio kako da mu ostanu sve ovlasti, i nastavi bezbrižno vizionarski vladati Neumom.

Vidno uzbuđen što osjeća izdaju Sentića na svojoj koži, Matuško se prvi put pokazao kao pravi lider, odlučan čovjek koji zna što želi, a zapravo je suprotno, odlučio je smjeniti svoju ljubav iz interesa, Sentića.

Razumljivo, Sentić je izgubio podršku Općinskog odbora HDZ Neum.

Sentić potom šalje proglas Matušku kako će oni djelovati bez stranke i tako od tada i djeluju.

HDZ je u Neumu ostao bez Općinskog vijeća, nezavisni i Demokratska fronta formirali većinu, i imaju Općinsko vijeće. Gradonačelnik Matuško to nije komentarisao.