Problemi i politika
267

HDZ se oglasio o Aluminiju: U ovom trenutku ključna je smirenost

A.D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nemogućnost organizacije električne energije Aluminiju predstavlja udar na život kako u cjelokupnoj BiH, tako i u Hercegovini, stav je HDZ-a BiH u današnjem saopćenju.
"Smatramo kako je trenutno najvažniji zadatak brinuti o radnicima te što prije doći do kratkoročnog, dugoročnog ali i trajnog rješenja. Sutrašnji sastanak s menadžmentom i s novim Nadzornim odborom će dati realnu sliku stanja i ponuditi opcije za rješenje današnje situacije. Svi oni koji pokušavaju problemima uposlenika Aluminija praviti kratkoročan politički profit stvaraju nemjerljivu štetu upravo samim radnicima kojima sada treba razumijevanje, potpora i prije svega pomoć oko rješavanja osnovih životnih problema, a ne politička prepucavanja zarad jeftinih političkih bodova", naveli su.

U ovom trenutku, naglašavaju, ključna je smirenost, "kako bi izbjegli moguću daljnu štetu, kao i izbjegavanje radnji koje nas sve skupa mogu odmaknuti od postizanja konačnih rješenja".

"Vjerujemo kako je samo zajedničkim djelovanjem i preuzimanjem odgovornosti moguće doći do prihvatljivog rješenja", saopćili su.

Podsjetimo, radnici Aluminija danas su se okupili pred centralom HDZ-a, ali su naišli na praznu zgradu iako su planirali razgovor s nekim od predstavnika partije koju očigledno smatraju odgovornom za smrt hercegovačkog giganta.

Također, jedan od radnika je demonstrativno pocijepao i člansku karticu HDZ-a.