Optimizam ne popušta
0

HDZ nakon sastanka s Trojkom: Pregovarački proces s EU mora biti otvoren u martu

G. Š.
Nakon sastanka HDZ-a BiH, SDP-a, Naše stranke i Naroda i Pravde u Mostaru saopćenjem za javnost se oglasio HDZ koji je na čelu sa liderom Draganom Čovićem bio domaćin susreta koji je okarakterisan kao hitni sastanak koalicionih partnera.

Iz HDZ-a je nakon sastanka sa koalicionom Trojkom, navedeno kako je žurno pristupanje izmjenama Izbornog zakona BiH, te da pregovarački proces s EU mora biti otvoren u martu.

Sastanku su ime HDZ-a BiH učestvovali uz predsjednika Dragana Čovića, Borjana Krišto te Darijana Filipović, a u ime SDP-a uz lidera stranke Nermina Nikšića, prisustvovali su Nerin Dizdar i Saša Magazinović, dok je ime Naroda i Pravde prisustvovao lider Elmedin Konaković te u ime Naše stranke Edin Forto.

Sastanak u Centrali HDZ-a u Mostaru
Sastanak u Centrali HDZ-a u Mostaru

Kako navode iz HDZ-a okupljeni dužnosnici razgovarali su o važnosti političkog dijaloga i donošenja rješenja od strane domaćih političkih lidera, ističući pri tome kako je povjerenje između političkih partnera ključno za ostvarenje napretka.

U tom kontekstu,kako navode, govoreno je o konkretnim prijedlozima za izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

"Naznačeno je, kako je jedan od visokih prioriteta otvaranje pregovaračkog procesa Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom u martu, gdje je istaknuta spremnost za ispunjavanjem potrebnih uslova i ostvarenjem novih iskoraka na evropskom putu", navedeno je iz HDZ-a BiH.