Konačna odluka
32

HDZ: Na izbore izlazimo sa još osam stranaka, izmjene Izbornog zakona za nas su završene

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Predsjedništvo HDZ-a BiH raspravljalo je danas na svojoj 26. sjednici Predsjedništva o aktualnoj političkoj situaciji na svim razinama izvršne i zadonodavne vlasti u BiH. Zaključili su da je raspisivanjem izbora sva priča o izmjenama Izbornog zakona za HDZ završena.

Predsjedništvo je raspravljalo i o neuspjelom procesu izmjena Izbornoga zakona BiH, te zaključilo kako bilo kakav razgovor o Izmjenama izbornog zakona nema smisla, jer bi time uveli potpuno novi standard, u kome bi se narušili svi demokratski odnosi iz razloga što je CIK BiH raspisao izbore i nije moguće mijenjati izborno zakonodavstvo.

Analizirajući vrijeme ispred sebe, na sjednici su otvorene i druge aktualne teme, s naglaskom na izbore i pripremu izbornih aktivnosti po svim fazama i rokovima.

HDZ BiH na izbore izlazi sa osam stranaka članica HNS-a, s mogućnošću da stranke idu samostalno u pojedinim kantonima gdje nije ugrožen hrvatski nacionalni interes i gdje nema nikakve mogućnosti ugroziti poziciju da nam drugi narod nametne političke predstavnike, navodi se u saopćenju.