{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ Mostar: Izmjene Izbornog zakona su prijeko potrebne

F
20.1.2018. u 16:55
1
70
HDZ Mostar: Izmjene Izbornog zakona su prijeko potrebne
1
HDZ Mostar: Izmjene Izbornog zakona su prijeko potrebne
Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar održao je redovnu sjednicu na kojoj je raspravljao o pripremama za 2018. godinu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je saopćeno iz tog odbora, razmatrane su stranačke aktivnosti, stanje oko procesa donošenja budžeta za Grad Mostar u 2018. godini i aktualna politička situacija u Mostaru s posebnim osvrtom na prijeko potrebno usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH u skladu s presudama Ustavnog suda BiH.

"Izmjene Izbornog zakona BiH su nam potrebne kako bismo konačno imali ustavan, demokratski i bez diskriminacije izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara", navode iz Gradskog odbora HDZ-a.

Posebna pozornost je posvećena temi budžeta Grada Mostara za 2018. godinu. Na sjednici Federalne vlade usvojena je dopuna Zakona o budžetima u Federaciji BiH, a s tom izmjenom osigurava se kroz Zakon o budžetima tehnički način donošenja budžeta za Grad Mostar zbog specifične situacije.

U skladu s tim, Gradski odbor smatra da se budžet za 2018. treba objaviti što prije kako bi se moglo nastaviti s započetim projektima infrastrukture, uređenja gradskih javnih površina i rješavanja komunalnih obaveza.

Gradski odbor HDZ-a je razmotrio rad u proteklom periodu i planove stranačkih aktivnosti za 2018. godinu, s posebnim naglaskom na rad s temeljnim organizacija HDZ-a BiH na području Mostara.

Izvještaj o radu i planove za 2018. godinu podnijeli su predsjednica GO Zajednice žena Mostar Zdenka Leženić i predsjednik GO Mladeži Marko Zovko, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: