Narodna poruka
229

"HDZ lopovi" i petokraka zvijezda: Neznani Mostarci grafitima kritikovali aktuelnu vlast

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
U Centru Mostara u subotu navečer pojavili su se grafiti s natpisima "HDZ lopovi" te fotografije predsjednika HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 Dragana Čovića i Ilije Cvitanovića uz poruku "Prodane duše".

Lijepljenje plakata s političkim porukama potvrdio je za Klix.ba i dežurni operativac MUP-a HNK. Na Poziv građana, kako je kazao, policija je evidentirala jedan plakat na Rondou.

Reporterka portala Klix.ba evidentirala je plakate i u ulici Kralja Tomislava (Avenija), tačnije preko puta popularne zgrade "Mostarka" kao i grafite u istoj ulici, odnosno u naselju Staro Veležovo.

Grafiti su ispraćeni simbolom crvene petokrake zvijezde.

Pojava plakata i grafita građane Mostar nije iznenadila. Jedan Mostarac je za Klix.ba kazao kako plakati trebaju biti veći i vidljiviji ne samo po Mostaru nego po čitavoj državi.

"Treba polijepiti plakate svih čelnika koji su nas doveli do bijede, ne samo u Mostaru nego u čitavoj državi. Narod konačno treba iskazati nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazimo“, kazao je građanin Mostara za Klix.ba.

Prema dojavi čitatelja, plakati su zabilježeni tokom noći u više mostarskih naselja, ali zbog kiše koja je padala ili namjernog skidanja još je ostao pokoji plakat i svježe ispisan grafit.

Za sada nije poznato ko stoji iza navedenih plakata i natpisa.