BiH
0

HDZ demantira izjavu šefa mostarskog OHR-a

FENA
Glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota demantirao je danas izjavu šefa mostarskog Ureda visokog predstavnika (OHR) Anatolya Victorova da HDZ i SDA opstruiraju uspostavu vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sedam mjeseci nakon izbora.

"Imamo troje ljudi koji su izabrani u rukovodstvo Skupštine, to su iz Stranke demokratske akcije Ramiz Jelovac, iz Stranke za BiH Snježana Milavić i nezavisni kandidat Ljubo Zovko, koji će početkom idućeg tjedna između sebe izabrati predsjedatelja Skupštine HNŽ-a. Nakon toga predsjedatelj će imenovati mandatare", kazao je Relota, te je dodao kako ne znam u čemu je krivnja HDZ-a BiH kada se zna tko je izabrao Ljubu Zovku kao neovisnog kandidata za člana rukovodstva Skupštine.

"Optužba na račun HDZ-a BiH ne stoji", kazao je Relota te dodao da će HDZ sukladno Poslovniku dati ime kandidata za mandatara Vlade HNŽ-a kada bude imenovan predsjedatelj Skupštine.

Inače, jutros je u Mostaru šef mostarskog Ureda visokog predstavnika (OHR) Anatoly Victorov održao sastanak s predsjednicima županijskih odbora stranaka koje participiraju u vlasti Hercegovačko-neretvanske županije nakon kojeg je optužio HDZ i SDA da opstruiraju uspostavu vlasti u toj županiji.