Proslava godišnjice
451

HDZ BiH u Mostaru: Dati do znanja svima da je Herceg-Bosna dio BiH

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Svečanim prijemom HDZ BiH obilježio je 28 godina djelovanja u Mostaru. Tom prilikom predstavljeni su kandidati ove stranke s područja HNK za sve nivoe vlasti.

Damir Džeba, predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar kazao je da su naredni izbori izuzetno bitni, jer oni će pokazati da li Hrvati postoje kao narod na ovim prostorima.

"Pokazat ćemo da li smo narod koji potvrđuje svoju domovinu, jesmo li spremni dati hrvatski odgovor na politike koje nam žele izabrati političke predstavnike. U zajedništvu trebamo dati odgovor i spriječiti da se zastava hrvatskog naroda naziva zločinačkom", kazao je Džeba.

Džeba je kazao da trebaju dati do znanja da je "Herceg-Bosna dio Bosne i Hercegovine", a znanjem i zajedništvom spriječiti da im se biraju politički predatavnici.

"Ne postoji niti jedan narod koji ne drži do svoje zemlje i nacije. Priča da je to nevažno i da je samo građansko nama opcija je velika podvala i politička smicalica. Hrvatski narod je malobrojan u Bosni i Hercegovini, ali je veliki narod. On voli svoju naciju, vjeru i domovinu. Ne znači da smo isključivi ili radikalni, ne znači da ne želimo živjeti s drugima", kazao je Džeba.

Ljubo Bešlić, predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH HNK, kazao je da je na svakom koraku vidljiv trud da se u ovom kantonu stvori pozitivna atmosfera za sve.

"HDZ se uvijek vodila kulturnom dijaloga između partnera i naroda. Svi naši ciljevi mogu se ostvariti samo kroz zajedništvo. Na nama je zaustaviti iseljavanje hrvatskog naroda iz BiH, te poraditi na mogućnostima da se iseljeni Hrvati vrate u svoju domovinu", kazao je Bešlić.

Nevenko Herceg, nositelj liste HDZ-a BiH za Skupštinu HNK predstavio je kandidate ove stranke, te kazao kako će kandidati opravdati povjerenje koje im je stranka povjerila.