{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ 1990 zabrinut situacijom RVI hrvatske nacionalnosti

F
21.5.2008. u 11:27
0
0
HDZ 1990 zabrinut situacijom RVI hrvatske nacionalnosti
0
HDZ 1990 zabrinut situacijom RVI hrvatske nacionalnosti
Pododbor za branitelje mosatrskoga Gradskog odbora HDZ-a 1990 oglasio se priopćenje za javnost u kojemu je riječ o položaju hrvatskih ratnih vojnih invalida u BiH nakon ujedinjenja fondova.
U priopćenju stoji kako su hrvatski ratni vonni invalidi u neravnopravnom položaju nakon ujedinjenja fondova jer bošnjčki RVI čine 79 000 od ukupne 103 000 korisnika tih fondova, zatim zbog ukidanje komisije za 1. i 2. stupanj od strane ministra Zahida Crnkića, čime je zakinuto 4 000 do 5 000 hrvatskih korisnika koji čekaju na ostvarivanje svojih prava.

Hrvatski RVI u neravnopravnom su položaju, kako se tvrdi u priopćenju, i zbog uvođenje instituta za medicinsko vještačenje na inzistiranje Ministra Crnkića, koji poziva uglavnom RVI-je hrvatske populacije, a koji nije usvojen ni u Zastupničkom domu ni u Domu naroda Federacije BiH i, na kraju, kako stoji u priopćenju, omalaovažava se status hrvatskih RVI-ja novim vještačenjima na kojima im se umanjuje stupanj invalidnosti i od njih traži povrat novčanih sredstava na osnovi tako nastale razlike

Pododbor za branitelje mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a 1990 zabrinut je stanjem u kojem se nalaze RVI-ji hrvatske nacionalnosti te predlaže da se što prije u Ministarstvo branitelja dovedu kadrovi iz reda hrvatskoga naroda, ispita regularnost instituta za medicinsko vještačenje, ako dođe do priznavanja tog instituta, da se vještačenje provodi nad svim korisnicima primanja invalidnina, a ne samo jednog naroda, da se uspostavi i objavi registar svih RVI-ja kako bi se imao uvid u to po kojim sve osnovama pojedinci primaju novčana sredstva te da se odustane od opterećivanja županijskih proračuna isplatama nezaposlenim braniteljima.

Sve navedeno potrebno je učiniti kako bi se hrvatski RVI-ji doveli u ravnopravan položaj sa ostalim korisnicima proračuna.

Pododbor za branitelje mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a 1990 nudi suradnju svim hrvatskim RVI-jima i poziva ih da mu se obrate ako imaju problema s ostvarivanjem svojih prava, stoji na kraju priopćenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: