Slični slogani
0

HDZ 1990: Pozivamo HDZ BiH da promijeni naziv programa i svoj slogan

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
HDZ 1990 saopćio je da je krađa tuđeg intelektualnog vlasništva krajnje nekorektan i nemoralan čin te da podliježe određenim pravnim sankcijama.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović izjavio je ranije za Klix.ba da već dvanaest godina baštine taj naziv, jer je već za izbore 2006. nastupala u koaliciji koja se zvala "Hrvatsko zajedništvo".

"Koalicija Hrvatsko zajedništvo još jednom, u svome saopćenju za javnost, poziva HDZ BiH i stranke okupljene oko njega na promjenu naziva njihovoga programa za listopadske Opće izbore 'Razvoj i o(p)stanak' i slogana 'Zajedništvo' jer je to intelektualno vlasništvo ove koalicije i zaštićeno je kod mjerodavnih institucija. U duhu fer i korektne kampanje za koju se zalažemo, očekujemo da HDZ BiH povuče ove poteze kako još više ne bi zbunjivala i onako zbunjenu javnost, inače ćemo biti primorani potražiti zaštitu i sudskim putem", saopćeno je iz HDZ-a 1990.

Napomenuli su kako ne vjeruju kako ta stranka nema dovoljno inteketualaca i iskusnih PR-ovaca, kao i tim koji je zadužen za predizbornu kampanju pa se odlučila na krađu onoga što nama pripada.

"Vrlo dobro poznamo ljude koji su u Izbornom štabu HDZ-a BiH (mahom iskusni političari, analitičari, PR-ovci, IT stručnjaci...), kao i one iz sjene koji im pomažu, pa smo još više začuđeni što su pribjegli ovakvoj prljavoj raboti. U javnost su izašli optužujući nas za krađu i nazivajući nas 'Plagijator koalicijom', ali se naknadno pokazalo tko koga plagira i od koga krade. Mi, svjesno i savjesno, radimo svoj posao, ne osvrćući se na druge, ali ipak olako ne možemo prijeći preko ovakvih stvari kojima se služi strožerna (?) stranka u Hrvata", stoji u saopćenju.

Istakli su da su zato još jednom uputili poziv na adresu onih koji su ih prozvali.

"Nas ne zanima vaš program (i do sada ste ih imali, pa što ste od toga ostvarili?) već jedino želimo čista obraza izaći pred publiku (javnost) na teren birališta, pa tko bude bolji, neka pobijedi, ali neka ne pribjegava onome što učiniše hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na proteklom svjetskom prvenstvu. Osvojili su ti sjajni momci drugo mjesto, ali cijeli svijet ih je doživio prvacima! Zato kažemo: dosta više krađe u svakome pogledu, zar ni pred ove izbore ne možete bez toga?!", zaključeno je u saopćenju.