BiH
0

HDZ 1990 nezadovoljan brzinom provedbe reformskih procesa

FENA
Predsjedništvo HDZ-a 1990 održalo je sinoć u Mostaru svoju treću sjednici na kojoj je razmatrano funkcioniranje vlasti i provedba stranačke politike u institucijama vlasti, odnos s koalicijskim partnerima kao i sa drugim hrvatskim strankama, priopćeno je iz te stranke.

Izraženo je nezadovoljstvo brzinom provedbe reformskih procesa na svim razinama, čestim blokadama pa i opstrukcijama pojedinih sudionika. Za poboljšanja odnosa s koalicijskim partnerima radi veće učinkovitosti vlasti, Predsjedništvo HDZ-a 1990 predložilo je neke konkretne mjere, navodi se u priopćenju.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 razmatralo je i načela za dokument koji će predsjednik stranke Božo Ljubić ponuditi kao polazište za sastanak šest stranačkih lidera vladajuće koalicije 2. veljače u Širokom Brijegu za novi ustav BiH. U cilju sustavnog definiranja stranačke politike i razmatranja aktualne situacije u Bosni i Hercegovini Predsjedništvo je najavilo održavanje Nacionalnog vijeća u drugoj polovici veljače.

Predsjedništvo je zaključilo da nužno sve poduzeti kako bi se na javnom RTV servisu osigurao TV kanal na hrvatskom jeziku i usvojio zakon o JRTV servisu kao preduvjet potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH i Europske unije.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 naložilo je stranačkim dužnosnicima u županijama da osiguraju financiranje Hercegovačke televizije Mostar, a u Hercegovačko-neretvanskoj županiji preuzimanje osnivačkih prava nad HTV Mostar, navodi se na kraju priopćenja.