Jednoumlje HDZ-a
0

HDZ 1990: Dragan Čović obmanjuje javnost u Hrvatskoj i promoviše samo lični interes

Klix.ba
Kantonalni odbor HDZ 1990 Hercegbosanskog kantona oglasio se saopćenjem za javnost u kojem poručuju da Dragan Čović obmanjuje hrvatsku javnost.

Posjete hrvatskog člana Predsjedništva BiH Republici Hrvatskoj Dragan Čović koristi kao član HDZ BiH, isključivo za promoviranje politike HDZ BiH, poručuju iz HDZ 1990.

"Kada govori o potrebi izmjena Izbornoga zakona u BiH za člana Predsjedništva i izbora izaslanika u Dom naroda FBiH, korektno bi bilo, ono što jest bit demokratije, omogućiti hrvatskom narodu u BiH da ima mogućnost izbora, a ne nametati mu jednu listu za Hrvate na izborima 2018., što se moglo čuti na predavanjima studentima u Zagrebu", navodi se u saopćenju.

Nikada jednoumlje nije bilo dobro za hrvatski narod u BiH, pa tako nije ni sada, dodaju.

"HDZ1990 ima kapaciteta i snage, zajedno s partnerima, ponuditi mogućnost izbora hrvatskom narodu u BiH i uz osiguranje fer, korektnih i poštenih izbora, očekujemo značajan uspjeh na izborima 2018. Izmjene Izbornoga zakona u BiH ne bi se smjele koristiti kao alibi za zadržavanje ličnih pozicija, a sve navodno u interesu hrvatskog naroda. Veći problem hrvatskom narodu predstavlja korupcija i kriminal u institucijama države BiH pa i unutar onih, koji predstavljaju narod. Činjenica je da narodi nezaustavljivo odlaze i očito je da sadašnje političke elite nisu sposobne promijeniti stanje u državi. Potrebno je da, u interesu naroda, sadašnje elite odu, a ne da obmanjuju narod kako hrvatski, tako i ostale", zaključuje se u saopćenju.