BiH
0

HDZ 1990 demantira pisanje Dnevnog lista

FENA
HDZ 1990 oglasio se priopćenjem za javnost u kojem demantira tekst u današnjem broju Dnevnog lista pod naslovom "Silajdžić traži smjenu Brajkovića".

Navodeći da je taj tekst "skup sračunatih laži u stilu starih potrošenih formula blaćenja političkih suparnika", HDZ 1990 u priopćenju tvrdi da Haris Silajdžić nije nikada tražio od predsjednika HDZ-a 1990 Bože Ljubića smjenu Mije Brajkovića s dužnosti direktora Aluminija, niti je općenito na raznim sastancima stranačkih lidera ni na sjednicama Vlade Federacije BiH bilo takvih zahtjeva.

"Druga velika laž jest da Haris Silajdžić nije htio doći na sastanak s Ljubićem i predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem. Istina je da se Silajdžić sastao ranije s Ljubićem jer je, tada kad je bio sastanak o funkcioniranju Vlade HNŽ-a, bio u posjetu Turskoj", navodi se u priopćenju.

HDZ 1990 ističe da je jedna od "niza laži" u spomenutom tekstu Dnevnog lista i to da se HDZ 1990 podijelio oko Mije Brajkovića i Aluminija.

"HDZ 1990 čvrsto stoji iza poslovne politike Aluminija i njegove uprave. Znamo da nekim smeta uspješno poslovanje i ugled što ga u poslovnom svijetu uživa Aluminij i da bi rado smijenili direktora Miju Brajkovića, a što su pokušavali i ranije, jer im je teško živjeti s hipotekom neuspješnih direktora i grobara velikih poduzeća", navodi se u priuopćenju HDZ-a 1990.