|

Hata Botonjić iz Bihaća najbolja studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Hata Botonjić iz Bihaća najbolja studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu
1.235
Klix.ba
25.12.2014. u 11:11
100
komentara
1,2k

dijeljenja
Hata Botonjić iz Bihaća proglašena je za najbolju studenticu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Priznanje joj je uručio dekan Davor Miličić, a povodom obilježavanja Dana fakulteta i njegove 97. godišnjice.
Hata Botonjić, najbolja studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu Hata Botonjić, najbolja studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu
Priznanje za najbolju studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu jedna je u nizu zasluženih priznanja koje je Hata primila tokom svog školovanja.

Naime, kao učenica Tursko-bosanskog koledža u Bihaću, učestvovala je u nizu projekata sa kojima je nastupala na međunarodnim i svjetskim takmičenjima i osvojila više zlatnih medalja.

"Kada sam dobila dekanovu nagradu bila sam ponosna što sam znanjem predstavila svoj grad i svoju državu i nadam se da ovo nije posljednji uspjeh koji ću ostvariti za sebe, svoj grad i Bosnu i Hercegovinu", kazala je Hata Botonjić koju je ugostio Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

Kako je kazao, svojim znanjem i istrajnošću Hata je ostvarila veliki uspjeh i još jednom ime grada Bihaća i države BiH pronijela u inostranstvu.

Hata Botonjić i načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević Hata Botonjić i načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević


"Mi koji se bavimo politikom moramo učiniti sve da osobe poput naše Hate imaju podršku u svom školovanju i radu jer su oni zalog našeg uspjeha u godinama koje dolaze. Čestitke našoj Hati uz nadu da će i dalje nastaviti studij odgovorno kao i do sada", kazao je gradonačelnik Galijašević.
Prijavi grešku


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...