{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Haški sud traži objašnjenje o pojavljivanju optuženih na Miloševićevoj sahrani

F
20.3.2006. u 14:37
0
0
Haški sud traži objašnjenje o pojavljivanju optuženih na Miloševićevoj sahrani
0
Haški sud traži objašnjenje o pojavljivanju optuženih na Miloševićevoj sahrani
Haški sud zatražio je od vlasti u Beogradu da objasne pojavljivanje haških optuženika koji su pušteni na privremenu slobodu do početka suđenja na subotnjoj sahrani Slobodana Miloševića, tvrdi Radio B92 u nedjelju.
Osim što je događaje koji su pratili samu sahranu okarakterisao kao političke manifestacije, tvrdi Radio B92, Haški sud traži da mu se dostave dokazi o tome jesu li haški optuženici dobili dozvolu MUP-a Srbije da napuste Beograd.

Prema uslovima na koje je Haški sud obvezao te optuženike, puštajući ih na privremenu slobodu, oni nemaju pravo učestvovati u političkom životu i imaju strogo ograničeno pravo kretanja.

Miloševićevoj sahrani u Požarevcu i ispraćaju u Beogradu prisustvovali su generali Dragoljub Ojdanić i Nebojša Pavković, kao i nekadašnji potpredsjednik Vlade SR Jugoslavije Nikola Šainović, sva trojica optuženi za ratne zločine na Kosovu 1999. godine.

Optuženi Ojdanić, u uniformi i sa svim odlikovanjima koja je dobio, na ispraćaju ispred Savezne skupštine u Beogradu držao je i počasnu stražu pokraj kovčega s Miloševićevim tijelom. Njegov advokat Tomislav Višnjić je, unatoč tome, Radiju B92 izjavio da njegov branjenik nije prekršio nijedan od uslova Haškog suda.

Bivši predsjednik Srbije i SR Jugoslavije i haški optuženik pokopan je osam dana nakon smrti u pritvorskoj jedinici Haškog suda u subotu, u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: